Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
 Ο Άκης Κλεάνθους γεννήθηκε το 1964 και καταγόταν από την Επαρχία Πάφου.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως αξιωματικός στην Εθνική Φρουρά, φοίτησε στο Baruch College της Νέας Υόρκης, από όπου και πήρε το πτυχίο του στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο St’ John’s της Νέας Υόρκης, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο (Μ.Β.Α.) στο Quantitative Analysis.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε στο τραπεζικό τομέα, όπου διακρίθηκε για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και την καινοτόμο δράση του στον τομέα των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών. Παράλληλα, δίδασκε ως λέκτορας σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου.

Από το 1995 μέχρι και το 2000 ηγείτο ομάδας τραπεζικών συμβούλων με πλούσια δράση στην Κύπρο και την Μέση Ανατολή. Το 2001 ιδρύει την δική του εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογιών και ηλεκτρονικών τηλεφωνικών κέντρων (Call Centers).

Το 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2007, όταν του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Με τη λήξη της θητείας του ως Υπουργός, στις 28 Φεβρουαρίου του 2008, επιστρέφει στις ιδιωτικές του επιχειρήσεις ως Διευθύνων Σύμβουλος της Evresis Loyalty Management.

Ο Άκης Κλεάνθους ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Λευκωσίας, Πρόεδρος της δημόσιας εταιρίας Sea Star Capital και Πρόεδρος του Ιδρύματος Σπύρος Κυπριανού.

Ηταν νυμφευμένος με την Χριστιάνα και καταλείπει ένα παιδί, τον Ευάγγελο 8 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: