Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Χαλλοου!!

Hello!
Αυτή είναι και η επίσημη φράση που χρησιμοποιείται και μην ακούσω τα ίδια ξενοφοβικά, γιατί δεν τα λέμε όλα στη γλώσσα μας κτλ. Αυτό είναι και ένα από τα πράγματα που ενοχλούν.
Και γιατί θα πει κάποιος ενοχλούν? Γιατί κάποιο Χ% διαλέγει  Αγγλία, Αμερική και γενικά ξένες χώρες για να σπουδάσει. Γιατί όταν αυτοί σπουδάζουν μπορούν να σύρνουν το αγγλικό αλλά όταν είναι κάποιος στη Κύπρο δεν επιτρέπεται. Γιατί να μιλάς αγγλικά? Γιατί σιόρ?
Ούφφου Νο.1 – δεν μπορώ τα δήθεν. Ναι, επιλέγω να εκφράζομαι και χρησιμοποιώ αγγλικές εκφράσεις. Why not δηλαδή? Me who me? You, who you?
Ούφφου Νο.2 – ναι, το να μπορείς να εκφράζεσαι μια ξένη γλώσσα είναι ένα κατόρθωμα an accomplishment τελως πάντων. Γιατί όχι δηλαδή?
Ούφφου Νο.3 – πείτε μου έναν κυπραίο ηλικίας 40 και κάτω που δεν ξεκίνησε αγγλικά στο δημοτικό. Ή ακόμα κάποιον του ίδιου age group που δεν επιχείρησε να μάθει μια άλλη γλώσσα (έτσι το λέμε) εκτός από αγγλικά: γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά etc.
Και μην μου πείτε ότι οι παρέες μου είναι ελίτ – ξέρω άτομα από κτιστάες μέχρι υπουργούς (ως καλός κυπραίος πρέπει να έχεις ένα κτίστη on call για το σπίτι σου και ένα υπουργό στο κινητό σου για ….απρόσμενων καταστάσεων υπερπηδήματα…..
Τέλος πάντων, δεν είναι ότι δεν υπάρχει και τίποτα να μας σώσει… Αλλά, please ρε παιθκιά, μεν μας μάσιεστε μακακίες…..
Να Λόλα Ένα Τόπι – κοινώς πάρτε και άλλες λέξεις που, κατά την σεμνή ταπεινή και καθόλου νόθα νωθρή και πονηρή μου σκέψη, μπορούμε να χρησιμοποιούμε διότι είναι διεθνείς και όχι καθαυτό αγγλικές.
(κοινώς μην ακούσω άλλο μακάκα να μου πει ότι σε ξενοphobo του έρθει)
Thank you – οι παλιοί έλεγαν thankyousir…Ναι ναι αποικιακό σούξου μούξου, αλλά χωρίς τους Εγγλέζους δεν θα είχαμε δρόμους, κτηματολόγιο, και την αργία 1η Απριλίου για να κάνουμε φάρσες όλη μέρα (to be continued) Όπως και νάχει το θέμα, ένα ευχαριστώ είναι πάντα ευγενικό να το λες σε οποιαδήποτε γλώσσα – το λέει και ο Barney!!
Bye Bye – προφέρεται πά-παϊ. Καμία σχέση με τα μπισκότα. Όταν σπούδαζα Αγγλία, περνούσα δίπλα από γιαπωνεζάκια, τα οποία μέσα στην τρελή χαρά μιλούσαν στη γλώσσα τους τα ακατανόητα τους, πριν απομακρυνθώ ακούω το τέλος της συζήτησης τους να είναι OK, bye bye….Τουτέστιν, είναι international η φράση αυτή.
OK – αυτό λένε ότι είναι ελληνικό και το βρήκε ο Σάκης ….
No comment – αυτό το βρήκε το Euronews…..
WTF? (afto to leo ego!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: